Η Γωνίτσα του Γκρινιάρη

Friday, September 29, 2006

Και ενώ περιμένετε με κομμένη (;) την ανάσα για τη συνέχεια στην αναζήτησή μας στον μαγικό κόσμο του Magic, η Γωνίτσα του Γκρινιάρη αποφάσισε να κάνει μια περιήγηση στο μαγικό οικοσύστημα της Ελλάδος.

Από το δημοτικό στο γυμνάσιο...

Από το λύκειο στο πανεπιστήμιο...

Και από εκεί καπάκι στη σύνταξη (γιατί μόνο οι μαλάκες και τα ρολόγια δουλεύουν εν τέλει)...

ΟΙ ΦΥΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, μέρος Α
(χωρίς αλφαβητική σειρά)

καβούρι, το: Κατηγορία ατόμου που αναπτύσσει μια αρρωστημένη εμμονή με τα Ι.Χ (ή, σε περίπτωση απόλυτης φτώχειας, με τα μέσα μαζικής μεταφοράς). Η εμμονή αυτή μπορεί να χαρακτηριστεί σαν έρωτας, μια και προφανώς το καβούρι αδυνατεί να ικονοποιηθεί από αντιπρόσωπο του ίδιου φύλου, εκτός αν ντυθεί Ferrari.
Το καβούρι ξεχωρίζει από το περπάτημά του, το οποίο είναι πλάγιο, κυρίως γιατί είναι διαρκώς υπό την επήρρεια χόρτου. Η καθημερινή του ομιλία περιλαμβάνει την επανάληψη της λέξης 'κούρσα', 'κόντρα', <ινσερτ>.
Το ντύσιμο ενός καβουριού περιλαμβάνει χυτά ρούχα, κυρίως φαρδιά παντελόνια και σαλιάρες για να μη λερώνει το αμάξι του όταν το κοιτά με λατρεία. Επίσης είναι πολύ χρήσιμα για να δίνουν την εντύπωση προσωπικής κινησιακής πρωτοβουλίας στην ξηρά.
Το οικοσύστημα του καβουριού είναι ευαίσθητο, ξεκινώντας από το αυτοκίνητό του, περνώντας τις δύσκολες ώρες του συνεργείου και το μαρτύριο του παρκαρίσματος. Σημαντικός τόπος κοινωνικής και αναπαραγωγικής δραστηριότητας για τα καβούρια είναι αναμφίβολα τα tuning shows, φωτογραφήσεις και εκθέσεις αυτοκινήτων, όπου και λαμβάνουν χώρα τα μεγάλα αναπαραγωγικά τους τελετουργικά. Εκεί βρίσκονται και σε μεγαλύτερη συγκέντρωση τα θηλαστικά γνωστά και σαν καβουρογκόμενες (οι), που ντύνονται ελάχιστα, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να πάρουν τα μάτια του από τα αμάξια αρκετά ώστε να τις ικονοποιήσουν.
Η διατροφή του καβιουριού παραμένει ένα μυστήριο, διατηρώντας σαν κύρια βάση του τον μπάφο (βλ. παρακάτω σχόλια).

καβουρογκόμενες, οι: Είδος θηλαστικών, ιδεολογικά παρεμφερείς στα καβούρια. Οι καβουρογκόμενες έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο απελπισίας, προφανώς λόγω απόλυτης έλλειψης προσωπικότητας, ώστε να γδύνονται επιμελώς σε καθημερινή βάση, αποζητώντας σεξουαλική ολοκλήρωση. Για κακή τους τύχη, οι μόνοι που μπορούν να συμφωνήσουν μαζί τους ενδιαφέρονται σεξουαλικά μόνο για την εξάτμιση του αμαξιού τους (βλ. καβούρι)

κάγκουρας, ο: Φυλή καταγόμενη από τον Ισημερινό, πιθανότατα αναμεμειγμένη με αβορίγινες αυτόχθονες μετά τον ερχομό της από το Σείριο, οι κάγκουρες αποτελούν κινούμενες μηχανές ολέθρου και σαικς.
Όχι βέβαια ότι κάνουν και καθόλου, αλλά γενικά, προσπαθούν.
Ο κάγκουρας συναντάται σε σχεδόν κάθε είδους κλίμα και οικοσύστημα, με την προϋπόθεση ύπαρξης θυληκών και οικονομικής δυνατότητας για αγορά (ή έστω ενοικίαση) ακριβών αξεσουάρ (μπρελόκ, υποδημάτων, οχημάτων και προσωπικότητας). Οι τεχνικές προσέγγισης του κάγκουρα διαφέρουν, με την πιο δημοφιλή την άμεση προσέγγιση του ομορφότερου θυληκού υποκειμένου στην κοντινή περιοχή. Σε περίπτωση λεκτικής απόρριψης ή άσκησης βίας στο άτομό του, απομακρύνεται το ταχύτερο δυνατόν και επαναλαμβάνει την προσέγγισή του στο αμέσως κοντινότερο υποκείμενο, το οποίο μπορεί και αν είναι η διπλανή του πρώτου υποκειμένου.
Ο κάγκουρας διακρίνεται για την εξαιρετική του αντοχή στον πόνο και την αποφασιστικότητά του, εξού και η παροιμία "εδώ σε θέλω κάγκουρα να περπατείς στα κάρβουνα". Αλλάζει το δέρμα του μια φορά τη σεζόν, με παρδαλά και ξεκωλέ χρώματα το καλοκαίρι σε παραθαλάσσιες περιοχές, περνώντας σε πιο μπλαζέ και σοβαρά κατά το φθινόπωρο, με αποκορύφωμα το μαύρο και ευπρεπές τον χειμώνα.

Δ.Γ: Κατάταξη ατόμου, ανεξαρτήτως φύλου. Τα αρχικά αντιστοιχούν στα Δε Γαμάει/Δε Γαμιέται.

Κατηγορία Ζ: Κατάταξη ατόμου το οποίο χαρακτηρίζεται από είτε περιορισμένη νοητική ή ντιληπτική ικανότητα. Άτομα κατηγορίας Ζ (ζωάκι) πρέπει να απομακρύνονται αυτομάτως από οιαδήποτε εύφλεκτα, αιχμηρά, διατρητά, υδατοδιαλυτά και δη άθραυστα αντικείμενα στο χώρο, όπως και από νοήμουσα ζωή. Ένας μεγάλος αριθμός ατόμων κατηγορίας Ζ σχηματίζει κυβέρνηση.

Θύμα, το: Βλ. Τρέντουλας, Γκοθάκι

2 Comments:

Blogger Stelios F. said...

Fear not, Ugbash. Ta pada tha allaksoun me ton erxomo ton Blood elves. ;)

Oson afora to en logo kavourodokimio, Atrelegis, tora tha to skeftome dipla protou arxiso na oniropolo vlepodas mia dipli eksatmisi enos Viper gia paradeigma. Thanks for the insight of a potential future!

6:09 AM  
Blogger Sabrathan said...

LoL, Emo.

10:21 AM  

Post a Comment

<< Home